İç Mekan Tasarımı

Sürdürülebilir Malzemeden Cephe Kaplama Sistemi

Mimari cephe kaplama markası olan Cupa Pizarras tarafından, yapı yalıtım malzemesi olması yanında estetik kalitesinin de sergilenmek üzere Cupaclad adında arduvaz kaplama sistemi geliştirildi.

Modern mimari tasarımlarda kullanılmak üzere sürdürülebilir ve ekolojik olarak geliştirilen arduvaz kaplama, doğal güzelliği ve yenilikçi bir kaplama sitemi olarak tanımlanmaktadır.

Cupa Pizarras kaplama sistemini oluşturmak için doğal arduvazı binaların dış cephelerinde arada havalandırma için boşluk bırakılacak şekilde tutturulması yöntemiyle binadaki ısı ve ses yalıtımını artırmaktadır.

Bu ürün, son derece dayanıklı olan tektonik arduvazı kullanarak yeni sabitleme sistemleri ve havalandırma giydirme cephe uygulamasının verimli olması ve her türlü cephede kullanmak üzere tamamen sürdürülebilir bir alternatif halinde sunulmaktadır.

Arduvaz malzemesi sert hava koşullarına dayanıklı ve uzun ömürlü olması nedeniyle seçildi. Cephede uygulandıktan sonra yüz yıldan fazla kullanım süresine sahip bir malzemedir. Ayrıca yüksek dirence sahip, yanmaz bir üründür.

Kimyasal işlemlere gerek kalmayan el yapımı ve cephe kurulumu kolay olan bir malzeme olan Cupaclad, Güney New Hampshire Üniversitesi Mühendislik, Teknoloji ve Havacılık Fakültesi'nin dış kaplaması olarak seçildi. Seçilen kaplama çeşidi cephelerde ve çatılarda dinamik bir yüzey oluşturmasına imkan veren farklı boyutlardaki arduvaz parçalarından oluşan Cupaclad 101 Random ürünüdür.

Cupaclad malzemesi LEED çevre sertifika programında binaların 19 puan kazanmalarına imkan sağlıyor. Fairfield Kütüphanesi ve Kaliforniya'daki toplum merkezi Palisades Rekreasyon Merkezi gibi Cupaclad’ı kullanan birçok bina  LEED Gold statüsüne ulaşmış durumda. Cupa Pizarras firması kendinin mimari kaplama ve çatı kaplama için yenilikçi ve sürdürülebilir sistemler yaratmaya adamış durumda.