İç Mekan Tasarımı

İç Mekan Tasarımı Programı Öğrencilerinin Karma Sergisi

İç Mekan Tasarımı Programı birinci ve ikinci sınıf öğrencileri dönem içerisindeki derslerde yaptıkları uygulama çalışmalarını 27–31 Aralık tarihleri arasında İGMYO 1. kat fuaye alanında sergilediler.

Sergi açılışı İGMYO’ nun Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi İsmail Cem Ay tarından gerçekleştirildi. Yapılan çalışmaları inceleyen Sayın Müdürümüz öğrenciler ile çalışmaları hakkında konuşarak fikir alışverişinde bulundu.

Yürütücülüğü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Nuran Öztürk tarafından yapılan Renk Bilgisi dersi kapsamında birinci sınıf öğrenci çalışmaları da sergide yer aldı. Guaj, marker, akrilik ve toz boya gibi farklı boya çeşitleri kullanılan çalışmalarda malzeme, renk ve doku içerikli konular ele alınmış. Renk analizi ve doku değerlendirmeleri çalışmaların önceliğini oluşturmuştur.

Sergide diğer dikkat çeken öğrenci çalışmaları ise, yürütücülüğü Öğr. Gör. Hülya Algur Marşoğlu tarafından yapılan Mobilya Tasarımı dersiydi. Mobilya Tasarımı dersi kapsamında öğrenciler tasarladıkları ve imal ettirdikleri mobilyaları herkesin beğenisine sundular. Öğrenciler önce belirlenen konularda tasarımlarını gerçekleştirdiler, tasarım sürecinin ardından teknik çizimlerini hazırladıkları mobilyaların imalat süreçlerine de dahil oldular. İmalat sürecinde mobilya takibi yaparak meslek hayatlarında karşılaşacakları süreçlere hazırlık yapma fırsatı buldular.

İç Mekan Tasarımı Programınızın bel kemiğini oluşturan İç Mekan Tasarımı I ve Mesleki Uygulama I derslerinin yürütücülüğü Sayın Prog. Başkanımız Öğr. Gör. Selin Rüya Çakır, Öğr. Gör. Duygu Ersoy Hocamoğlu ve Öğr. Gör. Hülya Algur Marşoğlu tarafından yapılmaktadır. Mesleki Uygulama I dersinde ele alınan mağaza projelerinin 1/20 ölçekli maketlerini sergileme fırsatı buldular. Farklı konularda yapılan mağaza maketleri sergiyi gezenlerin beğenisini topladı. İç Mekan Tasarımı I ve  Mesleki Uygulama I projelerinin tanıtım paftaları da sergide yer aldı  Bu dersler kapsamında işlenen konut ve mağaza projelerinin çalışmaları sergimizde yoğun ilgi gördü.
Yaptıkları birbirinden güzel çalışmalar için birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimize ve katkılarından dolayı değerli bölüm hocalarımıza teşekkür ederiz, emeklerine sağlık. Ayrıca sergimizin açılışını gerçekleştiren Sayın Dr. Öğr. Üyesi İsmail Cem Ay Hocamıza teşekkür ederiz.