İç Mekan Tasarımı

Casa Hotel

İ29 tarafından, mobilya firması Lensvelt ve tekstil tasarımcısı Mae Engelgeer iş birliğinde tasarlanan “Hotel Casa” sezonluk olarak otele dönüştürülüyor. Yapı 1950’lerde Amsterdam’ da öğrenciler için inşa edilmişti.

Öğrencilerin kentteki konut erişebilirliğini çözmek adına öğrenci girişimiyle kurulan Casa, sezonluk otel misafirlerine kapılarını açarak öğrencilere de uygun fiyatlı konut sağlamaya devam ediyor. Bu durum ise ilham verici bir karma kullanıma imkan sağlıyor. Odaların iç mekan tasarımı Lensvelt ve Mae Engelgeer ortaklığında i29 tarafından yapıldı. “Eve Dönüş” fikri etrafında şekillenen tasarım PET keçe ve tekstil türü akustik konforu destekleyen malzemeler kullanılmış. Konfor, mekan tasarımın merkezi olmuştur. Otelin yeni tasarım odalarında masa lambalı çalışma masası, depolamaya uygun yatak, asma komodin, pencere önünde minderli oturma alanı, kiler ve çok işlevli duvarlar mevcut.

Otelcilik sektöründe “Sonsuza Kadar Genç” sloganıyla eşsiz bir konsept yaratan Casa, otel misafirlerine, öğrencilere ve bölge sakinlerine 65 yıldır konut ve konaklama imkanı sunuyor. İ29 ise bu mottoya uygun olarak renkli ve esnek bir tasarım oluşturmuş. Odalar, öğrenciler ve otel misafiri kullanımına uygun olarak mobilya eklemesi ve çıkarılması yapılmadan oldukça kolay şekilde kişiselleştirilebilmekte. Bunun yanı sıra dayanıklılık ve verimli ev bakımını da dikkate alınmış.

Projenin ölçeği uygun olduğu için aydınlatma, mobilya ve tekstil ürünleri geliştirilerek Casa’ nın kimliğine uygun tasarımlar yapmak mümkün olmuş. Zemin kaplamalarında ve perdeler de özel renk ve desenler kullanılmış.

Projenin detaylarını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.