İç Mekan Tasarımı

17. İstanbul Bienali

İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen bienal 17 Eylül - 20 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

17. İstanbul Bienali bu yıl, alışılanın dışına çıkarak kitapçılar, sahaflar, hastaneler, huzurevleri, kafeler, metro durakları ve özel bir radyo istasyonunun da aralarında olduğu onlarca farklı mekâna yayılacak. Ayrıca bir hat ve cilt atölyesi, on beşinci yüzyıldan kalan bir hamam, kullanılmayan bir Rum okulu, göçmen sanatçılar tarafından kurulan bir sanat alanı da bienal mekânları arasında yer alacak.

Pandemi nedeniyle bir yıl ertelenen 17. İstanbul Bienali’ nin küratörlüğünü Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh’in üstlendi. Pandeminin hala etkisini sürdürdüğü koşullar altında hazırlanan bienalin her anlamda geçmişten gelen kalıpların ötesine geçmesi gerektiğini düşünen küratörler, sergi için bir tema ya da başlık belirlemek yerine uzun soluklu bir dönüşüm ve yaratım sürecine odaklandı.