Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Vakıf üniversiteleri içerisinde İstanbul Gelişim Üniversitesi pek çok kategoride ilk 10’da yer aldı!

YÖK tarafından yayımlanan 2021 yılına ait verilerin yer aldığı Vakıf Üniversiteleri Kurumlarına ilişkin raporda İstanbul Gelişim Üniversitesi pek çok kategoride ilk 10’da yer alıyor!

Çeşitli kategorilerin yer aldığı raporda İstanbul Gelişim Üniversitesi pek çok vakıf üniversitesini geride bırakarak ilk 10 vakıf üniversitesi içerisinde yer aldı. YÖK tarafından hazırlanan “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021” adlı raporda İstanbul Gelişim Üniversitesi; sürdürülebilirlik ve yenilikçilik vizyonu ile başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi 31 bin 612 öğrencisi, 864 kadrolu öğretim elemanı, 484 kadrolu öğretim üyesi ile Dünya Üniversitesi olma vizyonunda ilerleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin ilgili rapordaki dereceleri şu şekilde sıralanıyor:
  • "Kadrolu Öğretim Elemanı Başına Düşen Öğrenci Sayısı" kategorisinde 3’üncü oldu.
  • "Kadrolu Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı" kategorisinde 7’inci sırada yer aldı.
  • "Kütüphanelerinde Yer Alan Basılı Kitap Sayısına Göre Vakıf Yükseköğretim Kurumları" ve "Kütüphane Alanı" sıralamalarında 9’uncu oldu.
  • "Ar-Ge ve Kütüphane Harcamaları Toplamı" sıralamasında 24’üncü sırada yer aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı A. Şenol Armağan; biri merkez ve diğer dördü şube kütüphanesi olmak üzere beş kütüphanesi olan üniversitemize ilişkin bu rakamların 2022 yılında daha da arttığını belirtti. 2022 yılı itibari ile 155 bin basılı ve 410 bin elektronik kaynağın kütüphanemizde yer aldığını ifade etti. Kütüphanemizde 22 veri tabanının da bulunduğunu ve 7/24 kullanıcıların erişimine sunulduğunu da sözlerine ekledi.

Haber kaynağına erişmek için tıklayınız.