Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Öğr. Gör. Zeynep Özcan, Canva'da Tasarım Egitimi Verdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından her hafta gerçekleştirilen sanat atölyelerinde Öğr. Gör. Zeynep Özcan, Canva'da Tasarım egitimi verdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından her hafta belirli günlerde gerçekleştirilen etkinliklerden biri de Salı günleri gerçekleştirilen Sanatsal Gelişim adlı etkinlik serisidir. Sanatsal Gelişim'de İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğretim Görevlisi Zeynep Özcan, Canva'da Tasarım başlıklı etkinlikte eğitim verdi.

Özcan, "Canva, sunum, afiş, sosyal medya gönderisi, dergi, kitap ayracı, bülten, broşür, video gibi çeşitli hareketli ve hareketsiz tasarımların hızlıca yapılabildiği bir programdır" diyerek sözlerine başladı. Eğitim, Canva'nın hangi amaçlarla kullanıldığına ilişkin detaylı aktarımlarla devam etti. Ardından arayüz kavramının ne anlama geldiği, Canva'nın arayüzü hakkında bilgilendirmelerde bulunularak Canva'da tasarımın nasıl yapıldığı, nasıl paylaşıldığı ve nasıl kaydedildiği gibi hususlar üzerinde duruldu. Eğitim, Özcan'ın aktarımlarının akabinde soru-cevap yöntemi ile yapılan açıklamaların ardından sona erdi.