Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İstanbul’da kar kalınlığı 50 cm’yi geçti!

Buzlu ve karlı yolda nasıl yürümeliyiz?

Aniden bastıran yoğun kar yağışı, İstanbul’da birçok bölgede 50 cm kalınlığı geçti. Son yılların en yoğun yağışlarından olan bu fırtına ile birçok araç ve yayalar yolda kaldı.  Yolların buzlanması ile birlikte yayalar için de yolda yürümek tehlikeli bir hale geldi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ortez-Protez Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Arslan, ‘’Havaların soğuması ve yağışların artmasıyla birlikte yolda yürümek de zorlaşıyor. Karlı yüzeyler, buzlanma ve karın sıkışması ile daha kaygan hale gelebiliyor. Kış aylarında kayarak düşme sonrası özellikle kalça ve el bileği ekleminde önemli sakatlıklar meydana gelebilir. ‘’ dedi.

Detaylar için tıklayınız.