Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İstanbul Gelişim Üniversitesi Dünya Üniversiteleri Sıralamalarında Yükselmeye Devam Ediyor!

Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları’nın 2023 yılı Ocak ayı verileri açıklandı. İstanbul Gelişim Üniversitesi, Araştırma Üniversitesi vizyonuyla ilerlemeye devam ederek Dünya Üniversiteleri Sıralamalarında yükseliyor. Webometrics Dünya Üniversiteleri sıralamaları, yılda iki kez Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez tüm dünya üniversitelerini değerlendiren bağımsız, nesnel ve açık bir bilimsel çalışma sunmaktadır. Yükseköğretim Kurumlarının en bilinen akademik sıralamalarından biri olan Webometrics, üniversitelerin ürettiği bilimsel ve kültürel bilginin topluma aktarımının arttırılması için açık erişim girişimlerini destekleyerek akademik web varlığını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları 2023 yılı Ocak ayındaki listede; İstanbul Gelişim Üniversitesi 2542’nci sırada listelenerek geçen yıla göre 1287 basamak yükseldi. Türkiye Üniversiteleri arasında ise 56 basamak atlayarak 68’nci sırada yer aldı. Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları’nda son üç yıl içinde sürekli yükselişte olan İstanbul Gelişim Üniversitesi; bilimsel, kültürel ve teknolojik alanlardaki atılımlarıyla dünya genelinde başarılar sağlıyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesinin Webometrics Dünya Sıralamalarında aldığı diğer dereceler ise şu şekilde sıralanmaktadır:
  • Webometrics Açıklık (Şeffaflık) Kategorisi’nde 1734’üncü sırada yer aldı.
  • Mükemmeliyet Sıralamaları’nda 2174’üncü sırada yer aldı.
  • Etki (Görünürlük) Sıralamaları’nda 7680’inci sırada yer aldı.
  • Webometrics Avrupa üniversiteleri arasında yapılan sıralamalarda 837’nci sırada yer aldı.
  • Webometrics Asya üniversiteleri sıralamalarında 887’nci sırada yer aldı.
  • Webometrics Ortadoğu üniversiteleri sıralamalarında 213’üncü sırada yer aldı.
  • Webometrics Eurasia üniversiteleri sıralamalarında 1757’nci sırada yer aldı.