Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğrencileri Rahmi Koç Müzesi İletişim Araçları Koleksiyonu'nda

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı tarafından düzenlenen ve yüksekokulumuzun tüm öğrencilerine açık olan gezi gerçekleştirildi. Gezi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı başta olmak üzere İGMYO öğrencilerimizin ve program öğretim elemanlarımızın değerli katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Meltem İşler Sevindi, Öğr. Gör. Atilla Akalın ve Öğr. Gör. Zeynep Özcan’ın da yer aldığı ziyarette, İstanbul Beyoğlu ilçesi Halıcıoğlu semtinde bulunan Rahmi Koç Müzesi’nde saat 13.00’te buluşuldu. İletişim Araçları Koleksiyonu’nu ziyaret ile başlayan etkinlik, diğer koleksiyonların da ziyareti ile devam etti.

Müzede, telgraf, telefon, kamera, televizyon, matbaa makinesi gibi iletişim teknolojilerinin ilk örneklerinden pek çok obje yer almaktadır. Thomas Edison, Simavi Ailesi gibi tanınmış isimlerin bağışlarının da yer aldığı müze; 1800’lerin sonları ve 1900’lerin başlarından çeşitli eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Thomas Edison’un kendi el yazması mektubu da yine aynı koleksiyon içerisinde yer alan bir başka objedir.

Bugün halen varlığını sürdürmekte olan ünlü markaların kameraları, fotoğraf makinelerinin ilk örneklerinin de bulunduğu koleksiyonda, bugünün sesli metin komutu sisteminin ilk örneklerinden olan diktafon da bulunmaktadır. Benzer şekilde zoetrp, fonograf gibi iletişim araçları da koleksiyon bünyesinde sergilenmekte olan diğer objelerdendir. İletişim araçları koleksiyonunun yanı sıra, müzenin diğer koleksiyonları içerisinde ilk bilgisayar örnekleri, tüplü monitörler gibi çeşitli sergi objelerini görmek de mümkündür.

Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza teşekkür ederiz.