Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Halkla İlişkiler Lisesi öğrencileri “İş” Sizsiniz Semineri’nde ağırlandı

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri tarafından ‘’İş” Sizsiniz sloganıyla işsizliği önleme adına Kariyer.Net’in konuk olduğu “Doğru CV Yönetimi” Semineri gerçekleştirildi.

Kariyer.net Eğitim Takım Lideri Bahtiyar Gençero’nun konuşmacı olduğu seminere İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin yanısıra  Yenibosna Mesleki Ve Teknik Lisesi Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Bölümü öğretmenleri ve öğrencileri de davet edilip, lise öğrencilerinin de bu konuda bilinçlendirilmesine katkı sağlandı.

Seminer öncesinde Yenibosna Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerine Kulüp Başkanı Yağmur Akay tarafından üniversite ve kulübümüzün etkinliklerini içeren bilgilerndirme sunumu yapıldı. Sonrasında İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler Ve Sorumluluk Kulubü hakkında bilgi veren Kulüp Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Emel Tozlu tarafından öğrencilerin üniversiteye ve halkla ilişkiler bölümlerine ilişkin soruları cevaplandı.

Proje öncesinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Sorumluluk Kulubü öğrencileri; Fatoş Dalkılıç, Yusuf Özkahriman, Servet Bolat, Tayfun Dündarcan, İrem Şimşek, Betül Sırma, Zeynep Kaba, Sefkan Gürgen ve Hasibe Nevruz tarafından Halkla İlişkiler Ve Sorumluluk Kulubü Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Emel Tozlu, İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fulya Beteş ile Öğr. Gör. Atilla Akalın önderliğinde üniversitede yapılan anket sonuçlarına göre anket  katılımcılarının %62’si doğru CV hazırlama yöntemleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını belirtti. Katılımcıların %96’sı işsizliğin insan psikolojisini olumsuz etkilediğini düşünüyor.

Araştırma evresinde karşılaşılan bu bulguların sonucunda  Kariyer.Net’in katılımıyla doğru cv hazırlama yöntemlerinin anlatıldığı, mezun olacak üniversite öğrencilerinin işe yerleşme oranlarının artmasının amaçlandığı “Doğru CV Yönetimi” Semineri hayata geçirildi.

Gençero tarafından katılımcılara CV hazırlama yöntemleri, işveren ile görüşme esnasında ve mülakatta dikkat edilmesi gerekenler ve iş arama teknikleri anlatıldı. Öğrencilerin soruları cevaplandı. Dinleyicilere katılım sertifikası dağıtıldı.

Bugüne kadar Türkiye’de birçok üniversitede öğrencilerle bir araya gelerek onlara kariyer eğitimleri verdiklerini fakat Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin lise öğrencilerini de dahil ettiği seminere bu denli ilgi göstermelerini görmekten çok mutlu olduğunu belirten GENÇERO, Kariyer.Net ailesi olarak bu tarz organizasyonlar ile öğrencilerin kariyer hayatlarını yönlendirmeye destek olmaya her daim hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hocası Mahiperi Lale Batur ““İş’sizsiniz - İşsizlik ve Doğru CV Hazırlama” seminerinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduk.  Öğrencilerimize  staj ve iş bulma sürecinde yardımcı olacak cv hazırlama ve mülakat teknikleri ile ilgili ipuçlarını yakalama şansını bize sunduğunuz için  teşekkür ederiz” dedi.

Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Emel Tozlu’nun teşekkür konuşması ve konuklara plaket takdimi ile etkinlik sonlandırıldı.