Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Gelişimlilerden Dünya Pr Günü’ne Özel Halkla İlişkilerin duayeni Betûl Mardin ziyareti

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü etkinlikleri çerçevesinde birçok ülkede Dünya PR günü olarak kutlanan Ivy Lee’nin dünyadaki ilk basın bültenini servis ettiği 28 Ekim günü dolayısıyla Türkiye’de halkla ilişkilerin duayen ismi Betûl Mardin’in evine konuk oldu.

Türkiye’ye halkla ilişkiler konseptini getiren, ülkemizde ilk halkla ilişkiler ajansını kuran ve de Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA)’nin ilk Türk başkanı olan Betûl Mardin, öğrencilerin sektöre ilişkin sorularını yanıtladı.

Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü Danışman Hocası, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Emel Tozlu, İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fulya Beteş ile Öğr. Gör. Atilla Akalın önderliğinde gerçekleşen etkinlikte Betûl Mardin; öğrencilere, halkla ilişkiler alanında başarılı olmak istiyorlarsa öncelikle ülkemiz ve Dünya gündemini yakından takip ederek yabancı dile önem vermeleri gerektiğini öğütledi. İzlenilen her programda, okunan her romanda kodlamaların olduğu ve bu kodlamaların çözülüp yorumlanmasının öneminden bahsetti.

İnsanın; köklerini ve ailesinin geçmişini bilmesi gerektiği ve bundan beslenmesinin önemini vurgulayan Halkla İlişkiler Duayeni; öğrencilere, sektöre atıldıktan sonra benimsemeleri gereken en temel prensibin kendilerine dürüst müşteriler ya da firmalar seçmeleri olduğun, aksi takdirde üzerlerine yapışacak olumsuz bir yaftanın hayatları boyunca peşlerini bırakmayacağını ve bu işlerinde kendilerini başarısız kılacağının üzerinde durdu.

Öğrencilerin geçmiş yıl yapmış olduğu projeleri içeren faaliyet raporlarını inceleyen MARDİN, özellikle sosyal sorumluluk projeleri yürütümünde içimizde sevgi barındırıp bunu işimize yansıtmanın başarılı projeler yürütmenin en önemli unsuru olduğundan bahsetti.

Raporlar içerisinde yer alan öğrenci projelerini inceleyen Betûl MARDİN, öğrencileri ve hocalarını tebrik ederek uygulama projelerinin halkla ilişkilerin bel kemiği oluşturduğunu “Halkla ilişkilersiz uygulama, uygulamasız halkla ilişkiler düşünülemez” sözleri ile ifade etti.