Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Dervişoğlu Üniversitemizi Ziyaret Etti

İstanbul Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Dervişoğlu, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin'i ziyaret etti.

Ziyarette yapılan toplantıda üniversite, sanayi ve kamu iş birlikleri sağlama gibi konular hakkında konuşuldu. Toplantıdaki konu başlıkları şu şekilde sıralandı:
  • Toplumun refah seviyesini yükseltebilmek üzere sürdürülebilir, düzenli bir eğitim ve ve projelerin uygulanması
  • Projelere rehberlik ve danışmanlık desteğinde bulunulması
  • Bireylerde beden ve ruh sağlığının korunması üzere farkındalık oluşturulması ve bu farkındalık için seminerler gerçekleştirilmesi
  • Üniversitemizde kurulmuş olan Tematik Araştırma Grupları ile belirli projelerin gerçekleştirilmesi
  • Öğrencilerimizle üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisinde bir araya gelinmesi ve proje, AR-GE konularında onların gelişimine katkıda bulunulması
  • Mesleki eğitimin yaygınlaşmasına ilişkin proje işbirliklerinin yapılması
  • TÜBİTAK başvurularında katma değer sağlayacak nitelikte akademik desteklerin sağlanması
İlgili toplantıda mesleki eğitimin yaygınlaştırılmasına yönelik proje iş birlikleri de toplantının bir diğer gündem maddesini oluşturmaktaydı. Bu bağlamda toplantıda İstanbul Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gelişim Üniversitesi arasında protokol de imzalandı. Protokolde ortak stratejiler geliştirilmesi, karşılıklı deneyimleri aktarma temel amaçlarıyla iş birliği gerçekleştirilmesine yönelik maddeler yer aldı.