Bilgisayar Programcılığı

Yazılımda Koç Holding ve Microsoft Türkiye İş Birliği

Koç Holding ve Microsoft Türkiye, bilişim alanında küresel rekabet gücünü artırmak amacıyla Ctrl+ Future programını başlattıklarını duyurdu.

Programa katılan mühendislik son sınıf öğrencileri ve yeni mezun mühendisler, Microsoft Türkiye tarafından sunulan online eğitimlerle yazılım geliştirme veya veri analitiği alanlarında uzmanlaşacak ve projeler tasarlayabilecekler. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, Koç Topluluğu şirketlerinde staj yapma fırsatı elde edecekler.

Koç İnsan Kaynakları Direktörü Umut Günal, dijital teknolojilerin sunduğu olanakları yakından takip ettiklerini ve geleceğin iş yapış şekillerine hazırlanmak için çalışma arkadaşlarının yetkinliklerini artıracak gelişim programları sağladıklarını belirtti. Günal, Ctrl+ Future programının Koç Holding'in kültürel dönüşümünün bir parçası olduğunu ve genç yeteneklere yazılım geliştirme ve veri analitiği beceri seti kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Program kapsamında, yazılım geliştirme ve veri analitiği alanında kurumların ihtiyaç duyduğu becerilerin gençlere kazandırılması hedefleniyor. Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, programın gençlere istihdam sağlarken aynı zamanda şirketlerin yazılımcı açığını kapatmayı hedeflediğini söyledi. Kundakçı, depremden etkilenmiş gençlere öncelik tanınacağını vurguladı. Programa katılmak isteyen mühendislik son sınıf öğrencileri ve yeni mezun mühendisler, Kockariyerim.com adresi üzerinden başvuru yapabiliyor. Programda yazılım geliştirme alanını seçen katılımcılar, ön yüz ve arka yüz yazılım geliştirme eğitimleri alacakken, veri analitiği alanını seçen katılımcılar ise veri analitiği ve analiz programlarını öğrenerek uzmanlaşacaklar. Programda başarılı olan gençler, staj yaparak tecrübe kazanma imkanına sahip olacaklar.