VEGAN AKADEMİ İLE SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yaşanan iklim sorunları ve gıda güvencesizliği ile birlikte özellikle endüstriyel üretimde yapılan hayvanlara karşı etik dışı eylemlere karşılık olarak son zamanlarda veganlığa artan ilgi, Aşçılık programı olarak öğrencilerimizin bu konuyla yakından ilgilenmesi gerekliliğini ortaya koymuştur.

Aşçılık Programı Öğr.Gör. Kader Parlak tarafından düzenlenen etkinliğe, Gastronomi ve Aşçılık bölümleri koordinatörü ve Genel Sekreter Dr.Öğr.Üyesi Serdar ÇÖP, MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fehim İLHAN ve Aşçılık Program Başkanı Öğr.Gör. Zeynep TÜRMEN katılım göstermiştir.

Geleceğin yaşam tarzı olarak öngörülen veganlığın etik ve felsefi yapısının yanı sıra sağlık açısından faydalarını aktarmak için V-Label International Türkiye Direktörü,  Vegan Derneği Türkiye Kurucu Başkanı ve Veg&Nature Dergisinin Editörü Ebru ARIMAN ile Bezmialem Üniversite Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalından Prof Dr. Hakan Şentürk’ün katılımıyla etkinlik gerçekleştirildi. Katılımcıların sunumlarının sonunda öğrencilerimiz vegan yaşam tarzı hakkında merak ettiklerini sordu. Katılımcılarımız da geleceğin şeflerinden bir vegan olarak neler beklediklerini aktardı. Katkılarından dolayı katılımcılarımıza teşekkür belgesi takdim edildi.