İGMYO İnsan Kaynakları Yönetimi Programı 2.sınıf öğrencileri “Enneagram ve Mizaçları Tanıma Atölyesinde” buluşuyor!

İGMYO İnsan Kaynakları Yönetimi Programı 2.sınıf öğrencileri Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Aile Akademisi biriminin düzenlemiş olduğu online “Enneagram ve Mizaçları Tanıma Atölyesinde” buluşuyor!
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Programı Öğr. Gör. Gonca Yılmaz ve İnsan Kaynakları Yönetimi Programı 2. sınıf öğrencisi Pınar Ergüner öncülüğünde Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Aile Akademisi birimi bünyesinde Gülşen Ergani'nin liderliğinde “Enneagram ve Mizaçları Tanıma Atölyesi” programına son sınıf öğrencileri olarak katılım sağlandı. Yaklaşık 8 hafta sürecek olan eğitim; 16-25 yaş arası gençler ve çiftler için düzenlenmiş olup farkındalık, potansiyel keşfi ve mizaç odaklı mesleki seçim konularında rehberlik hizmeti sunmaktadır. Atölyede 9 tip mizaç genel özellikleri, alt tipleri, mizaçlar arası ilişki dinamikleri, sağlıklı/sağlıksız mizaç gelişimleri ile mizaçların ebeveyn tutumları odaklı genel mizaçları tanıma başlıkları bulunmaktadır.

Kişilikleri tanıma, anlamlandırma İnsan Kaynakları alanında büyük önem taşımaktadır. İnsan Kaynakları yönetiminin, mizaç farklılıklarını yönetmesi ve adaylardan beklentileri, istenilen yetkinlikleri bir noktada toplaması gerekmektedir. Bu tanımlamaları yaparken, değerlendirmede objektif olmasına katkı sağlamaktadır. Eğitimin sonucunda insan kaynakları için mizaçları tanımanın bir değerlendirme aracı olması ve öğrencilerin bu eğitimle mesleki performanslarına ve başarılarına katkı sağlaması beklenilmektedir.

Eyüpsultan Belediyesine, Kadın ve Aile Sağlığı Müdürlüğüne ve değerli eğitimcimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz