Dönem Açılış Mesajı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Meslek Yüksekokulu Müdürü Sn. Prof. Dr. Nezir Köse'nin Dönem Açılış Mesajı
2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Başlarken;

Hem derslik ortamında teorik hem laboratuvar ortamında pratik bilgi paylaşımının bir yıldan kısa bir sürede kendini ikiye katladığı bir Dünya’da, sürekli gelişim çabası içinde olmak günümüz öğrencilerinin edinmesi gerekli olan özelliklerindendir. Bugünün dünyası dünkünden çok farklı olduğu gibi, yarının dünyasının da bugünkünden çok daha farklı olacağı açıktır. Bunun için de nesnel bir sorgulama için gerekli olan “eleştirel düşünme” ile yenilikçi ve yaratıcı düşünceye yol açan “farklı düşünme” becerilerinin geliştirilmesi ön koşuldur. Bu doğrultuda misyonumuz yenilikçi ve çağdaş bir eğitim standardı ile öğrencilerimizi piyasa şartlarına uygun yetiştirmek, vizyonumuz ise bilgi sahibi olarak fikir üreten alanında en güncel bilgilerle yetişen bir neslin devamlılığını sağlamaktır.
Araştırmalar bu değişim ve dönüşüm sürecinde; ilişki yönetimi, işbirliği, entelektüel bilgi birikimi, eleştirel düşünce ve yaratıcılık yetkinliklerine sahip olanların ayakta kalacaklarına işaret etmektedir. Bizlerde tüm programlarımızda eğitim-öğretim alan öğrencilerimizi değişen ve dönüşen koşullara uygun olarak yetiştirmeyi ve piyasa koşullarına en uygun şekilde hazırlamayı hedeflemekteyiz.
Üreten, araştırma yöntemlerini bilen, yorumlama yeteneği ve bakış açısını geliştiren, öğrenme hevesini muhafaza eden, sürekli gelişim içerisinde bulunan, dışadönük tüm öğrencilerimize desteğimiz tamdır. 2018-2019 Akademik Yılı Bahar döneminin öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız ve tüm idari personelimiz için başarılı geçmesini dilerim.
Saygı ve Sevgilerimle,

Prof. Dr. Nezir KÖSE