"SEO Teknikleri Eğitimi" Konulu Etkinlik

25 Mayıs 2022 Çarşamba günü saat 10:00’da Gelişim Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri bölümünün düzenlediği ve SEOCU.COM SEO Ajansının katılım sağlayacağı SEO teknikleri eğitimi gerçekleştirilecektir. SEO uzmanı ve ajans yönetici Volkan SUCU, Temel SEO teknikleri ve uygulamalarını 4 oturum şeklinde aktaracaktır. G Blok Aziz Sancar Konferans salonunda gerçekleştirilecek etkinliğimize ilgili tüm öğrenciler davetlidir.

SEO Nedir?
SEO kelimesi, “Search Engine Optimization” ifadesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçe karşılığı, arama motoru optimizasyonu olarak ifade edilmektedir. SEO çalışmasını inceleyecek olursak; isminden de anlaşılacağı üzere, internet projelerinin arama motorlarına belli başlı kurallar ile uygun hale getirilmesi ve bu sayede sitelerin arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlayan bir çalışma olarak nitelendirebiliriz.
Kaynak: https://www.seocu.com/seo

SEO Eğitiminin Amacı ve Kazandırdıkları
Eğitimimizin temel amacı; dijitalleşen dünyada büyük kitlelere ulaşmanın bir yöntemi olan SEO (arama motoru optimizasyonu) konusunu anlamak ve arama motorlarında üst sıralara çıkmanın yöntemlerini öğrenmek. SEO teknikleri eğitimini alan öğrenciler, arama motorlarının çalışma prensibi ve web sitelerinin optimizasyonları konusunda bilgi sahibi olurlar. Eğitim sonrasında ilgisi olan öğrencilerimiz bu alanda kendilerini geliştirerek bu sektörde uzmanlaşabilirler.

Eğitim İçeriği

• SEO Nedir?
  • SEO’nun Amacı
  • Arama Motorlarının Çalışma Prensibi