Web Tasarımı ve Kodlama

Microsoft Yeni Özelliği Sunmak Üzere Testlere Devam Ediyor!

Konu içeriğine girmeden evvel RGB ışıklandırma nedir? Kısaca bunu açıklayalım; RGB, farklı renkler oluşturmak için karıştırılabilen üç farklı tona sahip ışık anlamına gelir. Kırmızı, yeşil ve mavi ışığı birleştirmek; televizyonlar, bilgisayar monitörleri ve akıllı telefon ekranları gibi ekranlarda renkli görüntüler üretmenin standart yöntemidir Bu yöntemin Microsoft tarafından temel bir bileşen haline getirmek için Windows 11 RGB özelliğini deneme aşamasında.

Konu içeriğine girmeden evvel RGB ışıklandırma nedir? Kısaca bunu açıklayalım;

Hali hazırda yaklaşık olarak hemen her türlü donanım bileşenleri RGB ( Red, Green, Blue) ışıklandırmaya sahip olmaya başladı. Bu durum karşısında her farklı cihaz bu ışıklandırma sistemini ayarlamak üzere ayrı uygulama geliştirilmesi zorunda kalınıyor ve bu ayarlama uygulamaları ise can sıkan kısım durumunda. Bu problemin çözümüne yönelik olarak Microsoft, yeni bir Windows yazılım geliştirmesi ile birlikte bu durumu çözmek niyetinde. Bu durumda ise yakın gelecekte Windows 11 için RGB(Red, Green, Blue) ışıklandırmaları için bir güncelleme görebiliriz.

Microsoft, Windows 11’de RGB (Red, Green, Blue)  aydınlatma kontrol ayarlarını belirli bir şekle getirmeye hazırlanıyor. Mevcut durumda Windows *Insider’da bulunan ”Lightning” ayarı, Windows yazılımının Kişiselleştirme sayfasında rutin olarak bulunacak. Aydınlatma bölümü ister tek renkli ister üç renk karışımı olan RGB (Red, Green, Blue)  olsun, kontrolü sağlanabilir aydınlatmaya sahip pc üzerindeki tüm ekipman ve donanımlarınızı sıralayacak ve renklerin ayrı ayrı kontrol ve aydınlatma ön ayarlarını yapmanızı sağlayacak.
Ayrıca yukarıda belirtilen detay özelliklere ek olarak pc üzerindeki donanımlarınızı Windows  üzerinde ayarlamış olduğunuz tema ile uyumlu hale getirebileceksiniz. Ayarlar arasında parlaklık, efekt, hız ve renk kontrolü bulunuyor. Bu belirtilen durum ile birlikte sıradan hale getirilmeyi hedeflenen RGB(Red, Green, Blue)  kontrolünün diğer çalışan uygulamalara göre CPU ve bellek kullanımını önemli ölçüde azaltması bekleniyor.
Bu yeni eklenen özellik Windows programı kullanıcılarının şahsi RGB uyumlu donanımlarının RGB (Red, Green, Blue) kontrolünü yapması için (örneğin: *Logitech G Hub, *Razer Synapse, *Corsair *iCue) gibi uygulamaları ek olarak yüklemelerine ihtiyaç bırakmıyor. Bununla birlikte bu uygulamalar Windows güncellemelerine nazaran muhtemelen daha farklı alternatifler sunabilir. Bu sebeple bu tip uygulamalar mevcut olarak kullanılmaya devam edeceğe benziyor.

Kaynak: https://shiftdelete.net/windows-11-rgb-ayari-ozelligini-sunuyor