Uçak Teknolojisi

Uzaya gönderilecek Türk adaylar belirlendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Sayın Mustafa Varank, "(Uzaya gönderilen ilk Türk yolcu) Adaylarımız gerçekten belli oldu. Yakın gelecekte Cumhurbaşkanımızın bu isimleri kamuoyu ile paylaşacağını umuyorum" dedi. Varank, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Keçiören Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin (TEKMER) resmi açılışında yapmış olduğu konuşmada, gelişmiş bir iş ve inovasyon ekosisteminin ülkelerin refahı ve kalkınması için temel sorunlardan biri olduğunu belirtti. Varank, dijitalleşme ve teknolojideki gelişimin tüm sektörleri değiştirdiğini belirterek, "Bu değişimin sağlık sektörünü de etkileyeceğinden şüphemiz elbette yok. Yeni nesil teknolojiler şuandan itibaren geleneksel sağlık sistemlerinin yerini geçmeye başladı. Örneğin şu anda yapay zekâ destekli bir görüntü işleme yazılımı, göğüs röntgenlerini yüzde 100'e varan doğrulukla yorumlayabiliyor dedi.
"Çok daha hızlı bir millileşme ve yerlileşmeye ihtiyacımız var" diyen Varank, ilgili değişim ve dönüşümün önemli bir ekonomik değer de yarattığını belirterek şu argümanları ileri sürdü. Doların değer yarattığını ortaya koymak. Evet, burada ekonomik değer var ve bu alan ülkemizin geleceği için de çok kritik olmaktadır. Bu anlamda sağlık teknolojileri girişimlerinin sayısı son yıllarda hızla arttı. Fakat çok daha hızlı millileşmeye ve yerlileşmeye ihtiyacımız var. Varank, ayrıca değerlendirmesinde Teknoloji liderliği hareketinde de yakın zamanda akıllı yaşam, sağlık ürünleri ve teknolojileri için bir yol haritasını tamamladık. Ülkemizdeki ve dünyadaki güncel durumun analizini gerçekleştirerek gereksinimlerimizi ortaya koyduk. Ülkemizin sağlık sektöründeki değişimlere uyumunu kolaylaştırmak için stratejik hedefler belirledik" dedi.

Detaylı bilgi için tıklayınız.