Uçak Teknolojisi

Türkiye'nin İlk Havacılık ve Uzay Lisesi Ankara'da Açıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, savunma sanayi alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirecek Türkiye'nin ilk Uzay ve Havacılık Enstitüsü'nün Ankara'nın Elmadağ ilçesinde açıldığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) uzay ve uzay teknolojileri eğitim çalışmaları sona erdi. 2019 yılında imzalanan protokoller kapsamında Ankara'nın Elmadağ ilçesinde Türkiye'nin uzay ve havacılık mühendisliği alanında ilk meslek yüksekokulu inşa edildi. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı için çalışmaları tamamlanan okul, ziyarete gelen öğrenci ve velilere açıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dinamik bir mesleki ve teknik eğitim sistemi ile uzay ve havacılık alanında tedbirler aldığını belirterek, "Uzay teknolojisi alanında eğitim veren bir spor salonunun Türkiye'ye açılması için çalışmalar yaptık. Çalışma kapsamında Talim ve Terbiye Kurulu, havacılık teknolojisine ilişkin eğitimin yaygınlaştırılması, çalışma içeriğinin geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi amacıyla hazırlanan uzay teknolojisine ilişkin çalışma programını onayladı.

(ASELSAN), Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş (ROKETSAN) ve TAI temsilcileri ile alan öğretmenlerinden oluşan bir heyetin katıldığını belirten Özer, “Çerçeve müfredata göre eğitim veren ilk meslek lisemizi Ankara Elmadağı'nda açtık. 24 bin 770 metrekare alan üzerine kurulan okulumuz etüt binası, atölye ve yurt binası olmak üzere 3 ana binadan oluşmaktadır. Okulda 32 derslik, 6 laboratuvar, 2 boyahane bulunmaktadır. İl dışından gelen öğrenciler, banyosu ve lavabosu olan, bilgisayarı ve interneti olan tek kişilik odalarda konaklamaktadır. Okulumuzda gerekli tüm atölyeler ve laboratuvar odaları bulunmaktadır. Ankara Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okulu bünyesinde eğitim vermektedir.