Uçak Teknolojisi

Turkish Cargo’dan Türkiye’nin İhracatına Çok Önemli Katkı

Dünyanın en büyük uluslararası kargo uçuş ağı olan Turkish Cargo ile kıtalar arasında ticari köprüler kuran TİM'in iş birliği, ihracatı olumlu etkiledi. Turkish Cargo ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında Kasım 2022'de imzalanan anlaşmaya istinaden, Türk ihracatını önemli ölçüde etkileyen stratejik ülkelerdeki 31 Türk ihracatçısına 40 destinasyonda yüzde 30'a varan indirimler sağlandı. Dört protokol döneminde bu yerlere ihracat yüzde 23 arttı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olan Prof. Dr. Ahmet Bolat; Amiral gemisi bir şirket olarak, dünya çapında Türk yapımı bir iş gücü sağlamaktan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile değerli ortaklığımızı sürdürmekten gurur duyuyoruz. Bu kapsamda TİM ile imzalanan 3. protokol sayesinde neredeyse yaklaşık 18 bin ton kapasitenin kullanımına yönelik olarak ülkemiz ihracatçısına özel çözümleri indirimli fiyatla sunduk. Yalnızca bu protokol kapsamında yaklaşık 1,8 milyar dolarlık yüksek değerli ürün ihraç edildi. Kampanya döneminde ihracat geçen yılın aynı döneminde aynı destinasyonlara göre yüzde 23 arttı. Dünyanın en büyük havayolu ağının markası olarak, katma değeri yüksek bu önemli pazarda ihracatçıların lojistik çözümlerinin önemli bir parçası olacak; Bu değerli görevin bilincinde olarak ve bundan motive olarak müşteri odaklı hizmet kalitemizi her geçen gün artırmaktayız diyerek sözlerine noktaladı.