Uçak Teknolojisi

Tua, 74. Uluslararası Uzay Kongresi’nin “Platin Sponsoru” Oldu

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 74. Uluslararası Uzay Kongresi'nin (IAC) "platin sponsoru" oldu.

IAC, internet sitesinde konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. 2-6 Ekim 2023 tarihlerinde Azerbaycan'ın Bakü kentinde düzenlenen 74. Uluslararası Uzay Kongresi'ne (IAC) platin sponsor olarak Türk Uzay Ajansı'nı (TUA) memnuniyetle karşılıyoruz." ifadeler kullanılmıştır. IAC 2023'te Türkiye'yi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve ilk milli astronotların temsil edeceği açıklandı. TUA'nın ulusal uzay programının hazırlanması, koordinasyonu ve uygulanmasından sorumlu devlet kurumu olduğu belirtilen açıklamada, TUA'nın misyonunun, Türkiye ve insanlık yararına uzayla ilgili faaliyetlerin lideri ve öncüsü olmak olduğu belirtildi.

TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım yaptığı açıklamada, "Dünyanın önde gelen uzay etkinliğinin platin sponsoru olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Türkiye'yi uzayda küresel bir oyuncu haline getirme ve ülkemizin uzay geliştirme alanındaki başarılarını gösterme hedefimizi ifade ediyoruz. İnsanlık için en ileri teknoloji en iyi şekilde olacak. IAC 2023'ün dünyanın dört bir yanından "tüm uzay insanlarını" kardeş ülkesi Azerbaycan'da bir araya getirecek heyecan verici bir etkinlik olacağını vurgulayan Yıldırım, "TUA olarak IAC 2023'e sponsor olacağız, IAC 2026'ya en hızlı büyüyen olarak katılmak için uğraşıyoruz.  Antalya'da ağırlama kararımızı güçlendirmek için de bir fırsat" dedi.

Detaylı bilgi için tıklayınız.