Uçak Teknolojisi

Pegasus Dünyada Bir İlke İmza Attı: Sürdürülebilirlik Bağlantılı Uçak Finansmanı

Pegasus Hava Yolları; 10 yeni Airbus A321neo uçağı tarafından desteklenen Birleşik Krallık ihracat finansmanını finanse etmek için ilk sürdürülebilirlik kredisini kapattı.

Pegasus hava yolları bir ilke imza attı

Küresel düzenleyici, sürdürülebilir yapılandırıcı, temsilci ve mütevelli olarak hareket eden Societe Generale liderliğindeki finansman; Ex-im garanti finansmanında sürdürülebilirlikle ilgili konseptin ilk uygulaması, piyasadaki en büyük uçak destekli sürdürülebilirlikle ilgili kredi ve bağımsız bir ESG (Çevresel-Sosyal) ikinci taraf beyanı tarafından onaylanan ilk kredi.

pegasus

Finansal koşullar, Pegasus Hava Yolları'nın hedefleri ile iki temel sürdürülebilirlik göstergesinde bağlantılıdır: uçuşların karbon yoğunluğu ve yönetim pozisyonlarındaki cinsiyet dengesi. 2050 yılına kadar sıfır karbon emisyonu taahhüdünde bulunan Pegasus; çevresel hedeflerine ulaşmak için filo optimizasyonu, operasyonel verimlilik ve sürdürülebilir jet yakıtlarından yararlanmaktadır. Cinsiyet eşitliği hedeflerine ulaşmak için, cinsiyet dengesini desteklemek için uzun vadeli taahhütlerini güçlendirerek, bu konudaki konumunu güçlendirmeye devam edecektir.

Pegasus Hava Yolları Başkan Yardımcısı Barbaros Kubatoğlu, "Dünyadaki bu yenilikçi sürecin öncüleri olmaktan gurur duyuyoruz. İddialı hedefler koyduk" dedi. UK Export Finance sayesinde Ex-Im garantili kredimize bir sürdürülebilirlik bağlantısı eklemekten de mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşma ile uzun vadeli karbon emisyonu hedeflerimize ve toplumsal cinsiyet eşitliğine olan bağlılığımızı yeniden teyit ediyoruz. Sözlerine şöyle devam etti: "Bu eşsiz mağazada hem çevresel araştırmaları hem de sosyal girişim hedeflerini göz önünde bulundurmak bizim için özellikle önemliydi. Sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluklarımızı yerine getirirken dünya çapında bu inovasyon sürecine öncülük etmekten gurur duyuyoruz."