Uçak Teknolojisi

KKTC'nin Yeni Hava Yolu İçin Geri Sayım

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Sayın Erhan Arıklı, yerli havayolunun ilk seferini 16 Nisan'da yapacağını açıkladı. Arıklı, iki büyük Rus tur operatörünün KKTC'ye uçuşlara başlama izni verdiğini belirterek, Türkiye'deki izinler için sürecin henüz devam ettiğini aktardı. Bir televizyon kanalında programa misafir olan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yerli havayolunun lansmanının ardından 16 Nisan'da ilk seferini yapacağını duyurdu.

Arıklı, Rusya'da faaliyet gösteren iki büyük tur operatörünün KKTC'ye tarifeli seferlere başlanması için talepte bulunduğunu, KKTC'nin izin verdiğini ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 16 Nisan'da ilk seferlerine yeniden başlayacağını duyurdu. Sivil Havacılık Otoritesi de konuyu açıkladı. Hava yolu sayısını artırmamız gerekiyor. İki firma daha başvurdu ve onlara izin verdik.

Türkiye'deki SHGM soruşturmasına devam ediyor ayrıca yerel bir şirketle ilgili bir anket yaptım. Şu anda direkt uçuşlarda herhangi bir sorun yok fakat bu direkt uçuşları uygun fiyatlı hale getirmek gerekiyor. Avrupa ile sorunlarımız var ama Türkiye ve Rusya ile sorunumuz yok. Güney Kıbrıs'ta 600 bin, ülkemizde 20 bin Rus yaşıyor. Güney Kıbrıs AB'nin uçuşa yasak bölgesini takip ettiği için eskisi gibi Moskova'ya uçuş yok insanların ülkelerine gidip gelmeleri için bir yol bulmalıyız. Onun için Rus turisti buraya getirmeliyiz ve Kıbrıs'ta yaşayan Rusları ülkelerine en uygun şekilde ulaştırabilmeliyiz diye aktardı.