Uçak Teknolojisi

Hürjet ve Milli Muharip Uçakları Hakkında Yeni Açıklamalar

Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, katılmış olduğu bir televizyon programında HÜRJET ile alakalı çok kritik detayları paylaştı. İsmail Demir, HÜRJET'in ne zaman göğe yükseleceği sorusunu da yanıtladı. İsmail Demir, "Birkaç girişim var. Arkadaşlarımız gün sayıyor" dedi. Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, canlı yayında savunma sanayisindeki projelerle ilgili konuşma gerçekleştirdi.

İsmail Demir'in açıklamaları şöyle:

"Bu çatı altında paralel olarak gerçekleşen 4-5 çok önemli proje var. Bunlardan biri de HÜRJET'tir. Türkiye'nin ilk insanlı jet uçağıdır. Kendi hava kuvvetlerimizin pilot eğitimi için kullandığı uçağı tanıtıyoruz. Sadece bir eğitim uçağı olarak kalmayacağını anlıyoruz. Ufak tefek modifikasyonlarla kısa menzilli uçak olarak da kullanılacak bir uçaktır. Milli Muharip Uçak (MMU), çok daha gelişmiş yeteneklere sahip bir hava aracıdır. MMU farklıdır, HÜRJET farklı uygulama alanlarında yer alabilir. En önemlisi de ilk jet eğitmeni deneyimimiz HÜRJET ile oldu. Birçok sipariş bekliyoruz. Uçağı uçtuktan sonra test etmek için veri almak için kullanabileceğimiz ekipmanlarımız var. Bu bilgilerle birleştiğinde uçağımızın tasarım aşamasında hedeflenen performans parametrelerine ne kadar ulaştığını görebiliriz. Bu bir süreç, oradan gelen bilgilerle karar aşamasına geçiyoruz. Temennim bir an önce envanterin çıkması. İşleri hızlandırmak için bazı dış öğeler ekledik. Tüm sistemlerde hedefimiz, uçağımızı yüzde 90 kapasite ile hizmete sokmak."