Turist Rehberliği

Turist Rehberliği Programı Öğrencileri Galata Bölgesinde Bir Araya Geldi

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Turist Rehberliği Programı öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Sercan YILDIZ eşliğinde Galataport, Karaköy ve Balat teknik turu düzenledi.

1,7 milyar dolarlık yatırım tutarıyla İstanbul Boğazı’nda yaklaşık 1,8 km’ye sahip sahil şeridini kapsayan ve dünyanın en önemli turistik gemi limanları (Cruise) arasında yer alan Galataport Projesi gezisinin ardından öğrenciler, Karaköy-Galata bölgesini ziyaret etti.

Öğrencilerin sunumlarıyla geçen Karaköy-Galata gezisinde Kamondo Ailesi ve merdivenleri, Salt Galata, Osmanlı Bankası müzesi, Bankalar Caddesi, Galata Köprüsü, Karaköy Salı Pazarı, Karaköy rıhtımı hakkında bilgiler verildi. Karaköy-Galata bölgesinin ardından Balat bölgesine geçen grup, Aya-Yorgi Rum Patrikhanesi, Sveti Stefan Kilisesi (Balat Bulgar Kilisesi), Rum Lisesi’nin ardından Balat’ın tarihi sokakları gezildi.