Spor Yönetimi

Artistik Cimnastik Balkan Şampiyonası

Uzun bir aradan sonra ülkemizde gerçekleştirilen Artistik Cimnastik Balkan Şampiyonası heyecan kattı.10 ülkeden 77 sporcunun katılım gösterdiği şampiyona da ülkemiz adına yarışan milli sporcularımızdan madalyalar peş peşe geldi.

Erkek Milli Takımımız şampiyonanın ilk gününde takımlarda şampiyonluk yaşayarak altın madalyanın sahibi oldu. İkinci gün yarışan Kadın Milli Takımımız ise takımlarda üçüncülük yaşayarak bronz madalyanın sahibi oldular.

2005-2006 yaş kategorisinde yer alan erkek milli sporcularımızdan Altan Doğan altın madalyanın sahibi olurken, takım arkadaşı Volkan Arda Hamarat ikincilikle birlikte gümüş madalyanın sahibi oldu.

2007-2008 yaş kategorisinde yer alan erkek milli sporcularımızdan Oğuz Kaan Kaya gümüş madalyanın sahibi, Çağrı Yılmaz üçüncü tamamlayarak bronz madalyanın sahibi oldu.

2009-2010 yaş kategorisinde yer alan erkek milli sporcularımızdan Deniz Şükrüoğlu altın madalya, bir diğer sporcumuz Bahadır Çimen gümüş madalyanın sahibi olarak şampiyonayı tamamladı.

Kadınlar 2011-2012 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Gülcenaz Gülen şampiyonayı üçüncü tamamlayarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonanın son gününde yarışan sporcularımızdan Kadınlar Atlama Masası ve Kadınlar Yer Aleti finalinde Atiye Berra Karademir gümüş madalya kazanırken, Kadınlar Asimetrik Paralel finalinde sporcumuz Zeynep Kurtuluş gümüş madalyanın sahibi olma başarısına ulaştı.

Milli sporcularımızdan Altan Doğan Erkekler Halka Aleti, Yer Aleti, Barfiks Aleti ve Paralel Aletinde şampiyonluk yaşayarak altın madalyaları tek tek toplamayı başararak harika bir şampiyona geçirmiş oldu ve ülkemiz adına gurur tablosu oluşturdu. Diğer sporcumuz Volkan Arda Hamarat Halka Aleti, Atlama Masası ve Paralel Aletinde ikincilik yaşayarak gümüş madalya, Oğuz Kaan Kaya ise Yer Aleti finalinde Altan Doğan ile birlikte şampiyonluğa ulaşarak altın madalyayı paylaştılar.

Alınan sonuçlardan sonra Milli Takımlar olarak şampiyonanın genelinde toplamda 20 madalya kazanarak turnuvanın en iyi ülkesi olma başarısı sağlamış oldular.