İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği








 İstanbul Havalimanı Karbon Saydamlık Projesi’nde yüksek notlar aldı


İstanbul Havalimanı, Carbon Disclosure Project (CDP_Karbon Saydamlık Projesi)’nin İklim Değişikliği Programı ve Su Güvenliği Programı kapsamında sırasıyla A- ve B notlarını aldı. Verilen notlar en yüksekten en düşüğe A, A-, B, B-, C, C-, D, D- ve F şeklinde oluyor. CDP dünyanın en büyük çevre raporlama platformu olarak öne çıkarken İstanbul Havalimanı bu platformun İklim Değişikliği Programı ve Su Güvenliği Programı’na Türkiye’den katılan tek havalimanı oldu.


CDP şirketlerin doğal kaynakları nasıl kullandığını ve bu kaynakların yeniden üretimine nasıl katkıda bulunduklarını raporlamalarına yardımcı oluyor.
İklim değişikliği, Dünya Ekonomik Forumu’nun Küresel Risk Raporu’nda 2016 yılından bu yana birinci sırada yer alan tehdit unsuru olarak tanımlanmıştı. Küresel iklim değişikliğinin temel nedeni de sera gazı emisyonlarında insan faaliyetleri sonucu gözlemlenen artış olarak tespit edilmişti. Karbon Saydamlık Projesi (CDP), sera gazı emisyonlarının azaltılması konusundaki hedeflerine ilişkin ilerleme konularında, işletmelerin kurumsal yatırımcılar aracılığıyla raporlama yapmasını teşvik eden en yaygın çevresel raporlama platform.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu hedeflerinin 2050 yılına kadar sıfır karbondioksit salınımı olduğunu ve bu konuda tüm planlarını yaptıklarını söyledi. ISO 14046 Su Ayakizi Standardına uygun olarak hareket ettiklerini belirten Samsunlu örnek model havaalanı olmayı, israftan kaçınmayı, atıklarını dönüştürebilmeyi ve bu bağlamda sürdürülebilir uygulamaları yerleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.
Kaynak