Radyo ve Televizyon Programcılığı

Radyo ve Televizyon Programcılığı Hakkında

Neden Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı?

Dijital çağ ile birlikte birçok önemli yenilik ki bunların başında sosyal medyayı, dijital video izleme sitelerini ve yine dijital film, dizi ve belgesel izleme platformlarını kullanmaya ve bu platformlarda sadece tüketici değil aynı zamanda içerik üreticisi konumuna yükseldik.

Sosyal medyada videolar ve fotoğraflar çekmek, bunları düzenlemek ve kurgulamak, canlı yayınlar yapma, çekim açılarına, ışığına, rengine, arka planına dikkat etme, podcast yayınlar yapabilme, içerik yayıncısı olarak kitlelere seslenme, onları elde tutma ve sözlü, sözsüz iletişim inceliklerini kullanma gibi yetenekler günümüz genç arkadaşlarımız arasında daha da büyük bir güce ve öneme sahip durumdadır.

Pandemi dönemiyle birlikte bu önem ve çeşitli dijital ihtiyaçlar büyük bir artış göstermektedir. Örneğin şu an bir online platformda bir aradayız ve görsel ve işitsel olarak size ulaşıyoruz. Pandemi dönem beraberinde görüntülü konuşmaların artma, online etkinlikler, konserler, sergiler, projelere katılma gibi ihtiyaçları doğurdu. Bu durumda beraberinde bizim sektör için çokça iş kolunun doğmasına imkân tanıdı ve pandemi süreci bittiğinde bile hem iş anlamında hem eğitim anlamında hem de sosyalleşme anlamında dijital çağa uygun bir yol haritası izleyeceğiz. Böylece Radyo ve Televizyon Programcılığın önemi ve tercih edilme oranı daha da yükselecektir.