Radyo ve Televizyon Programcılığı

Kuru Otlar Üstüne Cannes Yolcusu

Nuri Bilge Ceylan son çektiği film olan Kuru Otlar Üstüne filmi ile yine Altın Palmiye için yarışacak. Her yıl düzenlenen Cannes Film Festivali buy yıl 16-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor.

Geçtiğimiz günlerde festivalin jüri başkanlığını kimin üstleneceği yetkililer tarafından açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Cannes Film Festivalinin bu yılki jüri başkanı iki kez Altın Palmiye kazanan ve son çektiği filmi olan Hüzün Üçgeni ile Oscar adayı olan Ruben Östlund oldu. Her yıl ilgiyle ve merakla beklenen Cannes Film Festivalinde hangi filmlerin yer alacağı merakla sinemaseverler tarafından bekleniyor.

Bu yıl Cannesde ilk gösterim yapılması beklenen muhtemel filmlerde değerlendirilen konular arasında yer alıyor. İşte Cannesde muhtemel Prömiyer yapması beklenen filmler: Martin Scorsese'nin yeni filmi "Killers of the Flower Moon", Wes Anderson'ın "Asteroid City", Sofia Coppola'nın "Priscilla" filmlerinin yanı sıra Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi "Kuru Otlar Üstüne" de vardı.

Cannes Film Festivali seçkisi ve yarışacak filmler henüz yetkililer tarafından resmi olarak açıklanmamasının yanında Ceylanın filminin Fransa’da bu yıl Temmuz ayında vizyona gireceği belli oldu. Bu bilgiler ışığında Nuri Bilge Ceylanın Kuru Otlar Üstünde filmi Cannes’de prömiyer yapacağı ve Altın Palmiye için rakipleri ile yarışacağı doğrulanmış oldu.

Peki Nuri Bilge Ceylan Kimdir?

Nuri Bilge Ceylan 26 Ocak 1959, İstanbul’da doğan, Türk yönetmen, senarist ve fotoğrafçıdır.
1997 yılından itibaren çektiği uzun metrajlı filmler ile birçok ödül kazanmış ve uluslararası alanda tanınmıştır. Kış Uykusu filmi 2014 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Ödülü kazanmış ve sinema tarihinde bu ödülü kazanan ikinci Türk filmi olmuştur. Yönetmenin beş filmi En İyi Uluslararası Film Akademi Ödülü için Türkiye'nin adayı olarak seçilmiştir.