Radyo ve Televizyon Programcılığı

Gezici Festival Ankara Yolculuğu Başladı

Gezici festival 2-14 Aralık arasında perdelerini açtı. Ankara sinema derneğinin düzenlediği Gezici Festival ilk perdesini Ankara’da izleyicisine açtı.

Yılın heyecan uyandıran yerli ve yabancı yapım filmlerini, Dünya Sineması, Kısa İyidir, Türkiye 2022 ve Çocuk Filmleri başlıklı klasikleşen bölümlerinin yanı sıra yeni başlıklar olan Tehdit altında, Özgür İfade, Sinemanın Kadın Öncüleri ve Godard: Aşk ve Ölüm Üzerine başlıkları ile üç farklı kentte seyircileri ile buluşmayı hedefliyor. Festivalin 2-8 Aralığa kadar Ankarada, 9-11 Aralıkta Sinop ve 12-14 Aralıkta ise Kastamonu da izleyicilerine perdelerini açıyor.

Amerika, Belçika, Danimarka, İrlanda, İspanya, İsrail, Polonya Büyükelçiliği ve Goethe Institute katkılarıyla gerçekleştirilen Festival programında yer alan filmlerin gösterimlerine yoğun bir talep olacağı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Festivalin Ankara günleri Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleştirilecek olup festival biletleri www.biletinial.com ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi gişelerinden temin edilebiliyor. Aktif olarak satışta olan biletlerin giriş ücreti 20 TL olup Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri oturumları ücretsiz ilenebilmektedir.

Yirmi yedincisi düzenlenen Gezici Festivalin Sinop ve Kastamonu programlarının da hazır olduğu gelen bilgiler arasında. Gezici Festivalin ikinci durağı olan Sinop gösterimleri 9-11 Aralık tarihlerinde Sinop Belediyesinin ev sahipliği yaptığı Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek olup, son durak olan Kastamonu’da ise 12-14 Aralıkta Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonunda İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Topluluğunun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Sinop ve Kastamonu’daki gösterimlerim tüm oturumlarının ücretsiz olması edinilen diğer bilgileri arasında yer alıyor.