Radyo ve Televizyon Programcılığı

Frankenstein İçin İstenen Oyuncular

Amerika Sinema ve Bilimleri Akademisi tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen 95. Oscar Ödülleri töreninde en iyi animasyon Oscar ödülünü kazanan Guillermo del Toro önümüzdeki günlerde yapmaya hazırlandığı çalışmalar için kolları sıvadı.

Dış kaynaklardan Deadline’ın verdiği bilgiye göre Guillermo del Toro Netflix için projesini çekecek. Halk tarafından geçmiş dönemlerde oldukça ilgi gören Frankestein filmlerinin Netflix için olanını del Toro çekecek. Oscar ödüllü yönetmen filminde oynaması için birkaç ünlü oyuncuyla iletişime geçerek teklif götüreceği edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Ünlü yönetmenin Frankenstein filmi için Andrew Garfield, Oscar Isaac ve Mia Goth gibi ünlü isimlere teklif götüreceği edinilen diğer bilgiler arasında yer alıyor.

Amerika Sinema ve Bilimler Akademisinin düzenlediği ve sinema için çok önemli bir dönüm noktası olarak görülen Oscar Ödüllerinde ödül kazanan Guillermo del Toro hala Netflix için çekeceği filmin senaryosu üzerinde çalışıyor. Daha senaryosu tamamlanmayan film için düşünülen oyunculara resmi bir teklif götürmediği bilinen yönetmenin Deadline’ın verdiği bilgiye göre bütün oyuncular ile görüşmenin gerçekleştiği ve bütün oyuncuların yönetmenin filminde rol almayı kabul ettiğini bildirdi.

İkonikleşmiş olan Mary Shelley hikayelerine odaklandığı bilinen del Toro bunun üzerine bir film yapmanın peşinde ve bunun için Frankenstein filmi üstüne yoğunlaştığı biliniyor. Guillermo del Toro dijital platform için çekeceği filmin bir dönem filmi mi yoksa modern bir uyarlama şeklinde mi olacağı henüz netleşmemiş durumda. Senaryosu tamamlanmayan filmde Doktor Frankenstaein’i veya onun yarattığı canavarı kimin canlandıracağı da henüz netleşmedi. Yönetmenin görüştüğü X ve Pearl filmleriye büyük bir çıkış yakalayan oyuncu Mia Goth’ın filmde doktorun aşkını oynayacağı konuşulanlar arasında yer alıyor.

Stop-motion Pinokyo filmiyle Oscar kazanan Guillermo del Toro üç dalda En İyi Animasyon, En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerinin kazanan ilk isim olarak Oscar tarihine geçen yönetmen oldu.