Radyo ve Televizyon Programcılığı

Duayen Sanatçı Yaşamını Yitirdi

Türkiye’de tiyatroya ve sahnelere adını altın harflerle yazdıran duayen sanatçı Türkiye’yi kantoyla tanıştıran tiyatro ve sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu İzmir’de 82 yaşında kalp yetmezliği sebebi ile hayatını kaybetti.

Ünlü sanatçı Damcıoğlu fizik tedavi için İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğil Eğitim ve Araştırma hastanesinde aniden fenalaştı. Fenalaşmanın ardından acil bir şekilde yoğun bakıma alınan duayen sanatçı yapılan tüm müdahalelere rağmen kalp yetmezliği sebebi ile yaşamını yitirdi. Duayen sanatçı için Kültür ve Turizm Bakanlığı sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bakanlık duayen sanatçı için ünlü kantocu, ses sanatçısı tiyatro ve sinema sanatçısı Nurhan Damcıoğlu’nun vefat haberini üzüntüyle öğrendik. Merhumeye Allahtan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz şeklinde açıklama yaptı.

Peki Nurhan Damcıoğlu Kimdir?

29 Ağustos 1941 yılında Adana’da doğdu. Babası açık hava sineması işletiyor annesi ise devlet operalarında terzilik yapıyordu. Damcıoğlu annesinin girişimleri ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü çocuk bölümüne başladı. Tiyatroya başladığı zaman duayen sanatçı daha 9 yaşındaydı. Tiyatro eğitiminin yanı sıra bale eğitimi de alan sanatçı Radyo çocuk kulübünde dokuz yıl çalıştı. Yaşı 16 olduğu zaman artık Devlet tiyatrosunda oyuncuydu. Ünlü sanatçı Cüneyt Gökçer’in yönlendirmesiyle 1965 yılında İstanbul’a geldi. İstanbul, Ayfer Feray, Gülriz Sururi-Engin Cezzar, Muammer Karaca Tiyatrosu ve Mücap Ofluoğlu topluluğunda çalıştı. Damcıoğlu ilk kantoyu ise ünlü sanatçı Cem Karaca’nın annesi Toto Karacadan dinledi ve Mücap Ofluoğlu’nun teşviki ile 1969 yılında ilk olarak kanto türü şarkılar söyledi.