Radyo ve Televizyon Programcılığı

Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Bekliyor

Dünyaca ünlü Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin organize ettiği ve dağıttığı Altın Küre Ödülleri 2023 yılı için sahiplerini bekliyor. Basın Birliği 2023 yılında dağıtılacak olan Altın Küre Ödüllerinin adaylarını meraklıları ile paylaştı.

Geçtiğimiz yıl ödül için rüşvet ve ayrımcılık skandalıyla gündeme gelen Altın Küre Ödülleri sanatseverler ve dünyadan büyük bir tepki toplamıştı. Hollywood Yabancı Basın Birliğinin organize ettiği ödül töreni televizyonda canlı yayınlanarak belirlenen adaylar içerisinde sahiplerini bulacak.

Açıklanan adaylar içerisinde The Banshees Of Inisherin sekiz kategoride en çok adaylığı alan film oldu. Bunu takip eden film olan Everything Everywhere All at Once altı kategori, Babylon filmi ve The Fabelmans filmi ise beşer adaylık alarak Altın Küre Ödüllerinin en adaylığını alan filmler arasına girmeyi başardı. Beş dalda aday gösterilen Abbott Elementary televizyon ödülleri içerisinde en çok aday gösterilen dizi oldu. Bu diziyi dört dalda aday gösterilen The Crown, Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Only Murders in the Building, Pam & Tommy ve The White Lotus takip etti.

Sinema ve Televizyon dalında adayları açıklayan Yabancı Basın Birliği:

Sinemada: En İyi Drama Filmi, En İyi Komedi Filmi, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın ve Erkek Drama Oyuncusu, En İyi Komedi Erkek ve Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın ve Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Özgün Müzik, En İyi Özgün Şarkı, En İyi Yabancı Film ve En İyi Animasyon Filmi adaylarını ve Aynı kategorilerde Televizyon ödülleri adaylarını meraklılarına açıkladı. Altın Küre Ödülleri 10 Ocakta sahiplerini bulacak.