Otomotiv Teknolojisi

Otokardan Büyük Başarı

Ülkemizin gururu Otokar, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Şimdiye kadar yaptığı çok sayıda ihracat ile kendini çoktan kanıtlamış olan şirket yeni bir anlaşmaya imza attı. Romanya’nın Mogoşoaia Belediyesi ile anlaşmaya varıldı.

Yapılan anlaşma ile belediyeye 12 adet tamamen elektrikli e-Kent model otobüs teslim edecek olan şirket belediyenin şehirdeki elektrik dönüşümü için başlatmış olduğu adıma öncülük edecek. Şirket yılın ilk 6 aylık bölümünde 6 metreden 18,75 metreye kadar çeşitli boyutlarda elektrikli otobüs modellerinin tanıtımını yaptı. Ülkemizde ve yurt dışında katıldığı fuarlar ile yeni otobüslerini dünyaya tanıtan firmanın otobüslerinin yeni adresi böylece Romanya olacak.

Şimdiye kadar 50’den fazla ülkeye yaptığı ihracat ile on binlerce otobüsün satışını yapan firma Mogoşoaia Belediyesi içinde yapacağı elektrikli otobüslerle bunlara yenisini ekleyecek. İmzalanan sözleşme kapsamında e-Kent otobüslerinin teslimatlarını 2023 yılı içinde yapacak şirket araçların 9 yıllık satış sonrası hizmet ve bakımını da üstlenmiş durumda. E-Kent otobüsünü Otokar’ın Ar-Ge mühendisleri geliştirdi. Farklı kapasitede batarya seçenekleri ile ve dikkat çeken tasarımı ile otobüs oldukça ilgi çekici.

Otobüs tam şarjla yaklaşık 300 kilometre menzile ulaşabilmektedir. Elbette coğrafi yapı ve kullanım durumuna göre bu değer değişebilmektedir. Geniş iç hacmi ile yolcular için çok daha iyi bir konfor ortamı sağlayacaktır.

Sıfır emisyona sahip sessiz araçları ile geleceğin şehirleri konseptine uygun araç geliştiren firma geleceğin beklentilerini karşılayan bir ürün ailesi oluşturmaya çaba göstermektedir.

Haber detayı için tıklayınız.