Otomotiv Teknolojisi

Otokar’a Büyük Sipariş

Ülkemizin gururu büyük üreticilerimizden Otokar, yıllardır yüksek üretim kalitesi ve standartlarıyla kendi adından sıkça söz ettirmektedir.

Özellikle ticari araçlardaki öne çıkan firmanın en büyük pazar hedefi Avrupa’da ihracat rakamlarını yükseltmektir. Firma her geçen sene Avrupa’da yakaladığı çıkışını sürdürmektedir.

Firma İtalya’dan iki farklı alıcıdan siparişler almış durumda. İtalya merkezli Consip ile yapılan anlaşmalar ile toplamda 148 adet otobüs siparişi alınmıştır. Toplam değerleri 34.2 milyon euro olan sipariş için teslimatlar 2023 yılı itibariyle başlayacaktır. 2023’ün ikinci yarısından itibaren partiler halinde başlayacak sevkiyat 2024 yılının ilk yarısı içerisinde toplamda 1 sene içerisinde tamamlanacaktır.

Firmanın siparişlerinin 58 tanesi Toskana bölgesi için. Bu otobüslerin 28 tanesi Doruk, 30 tanesi doğalgazlı Kent otobüsüdür. Bu araçlar Autolinee Toscane firmasının filosu içerisinde hizmet edecektir.

Siparişlerden 90 tanesi doğalgazlı Kent otobüsü ise Puglia’ya gönderilecektir. Tüm araçlar Bölge Ulaştırma Dairesi tarafından yolcu taşımacılığı hizmeti verecektir.

Firmanın binlerce aracı 50’den fazla ülkede hizmet vermektedir. Otokar’ın pek çok farklı araçlarının yanında doğalgazlı Kent otobüsleri oldukça modern iç ve dış görüntüleri ile dikkat çekicidir. Çevreci motorları, alçak taban girişleri, yüksek yolcu kapasiteleri ile öne çıkmaktadır. Araçlarda maksimum güvenlik sunan araç üst düzey konfor sunmaktadır.

Otokar’ın geliştirmeye devam ettirdiği ürünlerden birisi de Doruk modelidir. Vectio ismiyle yurt dışı pazarına sunulan model orta boy olması ve çok geniş camları, ferah iç hacmi ve konforlu alanıyla büyük ilgi duyulan başka bir modeldir.