Otomotiv Teknolojisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi ‘Burakcan Glassmold’ Firmasını Misafir Ederek Sektörel Bağını Güçlendirdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Enes KALYONCU, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mahmut Nedim TANSU, Makine Program başkanı Öğr. Gör. Yasemen KARAMAN, Öğr. Gör. Bilge YILMAZ, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü, Makine Programı Öğrencileri ve Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı Öğrencilerinin, katıldığı konferansta ‘Burakcan Glassmold’ firması Endüstri Mühendisi İş Geliştirme Yöneticisi Mehmet HAYKIR’ın sunumu gerçekleşti. İşletmede kaç adet CNC Torna kaç adet CNC Freze olduğu, hangi kaynak türlerinin ve ne tür imalat yapıldığı, kullanılan CAD/CAM ve yazılım türleri hakkında bilgi verildi.

Firma Genel Müdürü Özgür UYGUN ise konferansta öğrencilerimize sağlanacak staj ve iş imkanlarını anlattı. Ayrıca kalite kontrol bölümünde yapılan ölçüm cihazları ve ölçme teknikleri hakkında bilgi verilirken piyasaya sunulan cam ürünlerin nasıl üretildiği konusuna değinildi.

İnsan Kaynakları Uzmanı Kübra ERKAN’ın da katkılarıyla soru cevap şeklinde ilerleyen konferans hem öğrencilerimizin sektör hakkında sorular sormalarını sağlamış hem de bölümlerimiz adına sektörel bağımızı güçlendirmiştir. Ayrıca bizleri firmalarında ağırlamak istemeleri de ilerleyen süreçte görüşmelerimizin devamının olacağının habercisi olmuştur.

Katılımcılara teşekkür ederiz.