Bu hedefler doğrultusunda TotalEnergies ve Mercedes-Benz ile birlikte üç şirket ortak olarak devasa bir batarya fabrikası açılışı gerçekleştirdiler. 2020 yılında TotalEnergies ile kurulan ilk ortaklığın ardından Mercedes-Benz 2022 yılında ortaklığa katıldı.
İlk üretim kapasitesi olarak 13 gigawatt-saat (GWh) olan ve 2030 yılı itibariyle 40 GWh’e yükselecek olan tesis çok az oranda bir karbon ayak izi ile lityum batarya üretimi gerçekleştirebilecek.
Fransa’da açılan fabrika ile Avrupa kurulacak 3 tesisten biri olması açısında da büyük önem taşıyor. Tüm Avrupa bazında üretim kapasitesinin 2030 yılına kadar 250 GWh’e çıkarma hedefi bulunduğu düşünülürse bu fabrika da bu anlamda büyük önem taşıyor.
Stellantis grubu markalarına ait tüm araçlar için müşteri ihtiyaçlarını karşılayan paketlerin sunulması birincil hedef konumunda. Toplamda Stellantis grup olarak Avrupa ve Amerika’da kurulacak 5 adet gigafabrikalar ile 2030 yılına kadar kapasitenin 400 GWh olacağı öngörülüyor.
Gruba ait güncel olarak 24 adet BEV (bataryalı elektrikli araç) modeli bulunmaktadır. Grup bu sayıyı 2024 yılı bitene kadar 47’ye çıkarmayı planlıyor. 2030 yılı hedeflerinde ise bu rakamın 75 olması ana hedef. Toplam satışında BEV’ler için 5 milyon olması bekleniyor. Bataryaların kimyasındaki sürekli olarak yapılan güncellemeler fabrikalarında güncel kalması gerekliliğini getirmektedir.
Stellantis grubu çalışanlarına 400 saat süren bir kurs ile eğitim verecek. Bu eğitim sayesinde batarya üretiminde yeni hedeflere daha kolay ulaşılması bekleniyor. 2025 yılına kadar ki süreçte üretim tesisinde en az 600 çalışan bulunacak. Grup 2030 yılı itibariyle binek tip araçlarda %100 oranında bir satış, hafif ticarilerde ise %50 oranında BEV satış hedefi bulunmaktadır.