Moda Tasarımı

Sürdürülebilirlik Temalı Atık Materyallerden Takı Tasarım Workshopu

İnsanların değişim ve çeşitlilik arayışı, kendini ve toplumsal kimliğini ifade etme güdüsü hızlı moda aracılığı ile hızlı üretim-tüketim döngüsünü oluşturur. Gerçekleşen bu hızlı üretim ve tüketim karşısında doğa, hızla tükenmekte ve kendi kendini yenileyemeyen bir duruma gelmektedir. Küresel iklim değişiklikleri, kaynakların tükenmeye başlaması, atık oluşumu ile çevre kirliliğinin artması gelecekte oluşabilecek sorunlara karşı önlem almayı gerektirir. Çevrenin korunmasına yönelik hareketlerin artması neticesinde çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ekolojik ürün, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, yeniden kullanım gibi kavramlar moda tasarımcılarının çıkış noktasını oluşturarak, moda endüstrisini etkiler durumdadır.

Bu bilinçle İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı 16 Aralık tarihinde G Blok yerleşkesinde Can Eren Külahlıoğlu liderliğinde ‘Sürdürülebilirlik Temalı Atık Materyallerden Takı Tasarım Workshop!u gerçekleştirdi. Eğitmen öncelikle takı tarihi hakkında ve farklı toplumlarda takılara verilen anlamlara dair bilgiler paylaştı. Öğrencilerin eğlenerek öğrendiği etkinlikte atık malzemelerden takı tasarımları oluşturuldu.

Katılımcılara teşekkür ederiz.