Moda Tasarımı

Moda Tasarımı Programı Mezunlarının İş Olanakları Nelerdir?

Moda Tasarımı Bölümü'nden mezun olan öğrenciler tekstil ve konfeksiyon firmalarının tasarım, üretim-planlama ve pazarlama birimlerinde görev alabileceği gibi bireysel olarak da stil danışmanlığı yapabilir ya da kendi tasarım markasını oluşturabilir.

Konfeksiyon üretimi yapan firmaların tasarım departmanını tercih edecek öğrenciler; moda illüstratörü, model hazırlama, model geliştirme, ürün takibi, koleksiyon geliştirme gibi alanlarda markaların gelişimine katkıda bulunabilirler. Yine konfeksiyon üretimi yapan firmaların üretim birimlerinde; modelistlik, kalıpların serilendirilmesi ve pastal planlarının hazırlanmasını sağlayan bilgisayarlı modelistlik veya kalite kontrol bölümlerini tercih edebilirler. Aksesuar ve kumaş planlama, üretim raporlama gibi alanları olan planlama biriminde de çalışabilirler.

Pazarlama departmanında kariyerine devam etmek isteyen öğrenciler; marka danışmanlığı, müşteri temsilciliği alanlarında iş bulabilirler. Kariyerine bireysel olarak devam etmek isteyenler ise; kendi markasını oluşturabilir veya stil ve tasarım danışmanlığı, kostüm tasarımcılığı alanlarında çalışabilir.