Moda Tasarımı

İstanbul Hazır Giyim Moda Fuarı-IFCO

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı, 9-11 Şubat 2022 tarihlerinde İHKİB tarafından düzenlenen İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı'na katıldı.

2022/23 İlkbahar-yaz dönemi kadın, erkek ve çocuk trendlerinin sunumunun yapıldığı Hazır Giyim Trend seminerinde öğrenciler, gelecek sezonun renk, kumaş ve trend temaları hakkında bilgi edinmiştir. Fuara katılan firmalar ve ürünlerinin analizleri yapılmıştır.

Seminerde, erkek giyiminde ergonomik tasarımların yanı sıra eğlenceli grafikler, optik ve damalı desenlerin, kadın giyiminde ise anvelop etekler, geniş paça pantolonlar, cepleri ve kemerleri takılıp çıkarılabilen işlevsel ceketlerin gelecek sezonda sıklıkla yer alacağı vurgulanmıştır.