Moda Tasarımı

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı Öğrencilerinden Depremzedelere Giysi Desteği

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı öğrencileri ve akademisyenleri merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremden etkilenenler için giysi üretimi yaptı.

6 Şubat sabahı, merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere, 10 ilde çok büyük yıkıma neden olan 7.7’lik ve 7.6’lık deprem meydana geldi. Büyük yıkım ve hasarlara neden olan depremin sonucunda birçok depremzede için, insanlığın en temel gereksinimlerinden olan gıda ve giyim ihtiyacı durumu oluşmuştur. Son asrın en büyük ikinci depremi olan Kahramanmaraş depremi için, İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri, personelleri ve akademisyenleri ilk günden beri çeşitli destek kampanyaları ile depremzedelere yardımlarda bulunmaya devam ediyor. Mevsimin kış olması nedeniyle kalın ve sıcak tutabilecek giysilere ihtiyaç duyan depremzedeler için İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı öğrencileri ve Öğr. Gör. Şerif Pınar Tunçok çeşitli giyim gruplarından Gelişim Üniversitesi bünyesinde bulunan Moda Tasarımı Atölyesinde üretim yaparak, hazırlanan giysiler üniversitemiz tarafından afetzedelere ulaştırılıyor.
Kış aylarında daha çok ihtiyaç duyulması nedeniyle moda atölyemizde çeşitli kalın örme kumaşlardan kadın ve erkek eşofman çeşitleri, çocuk eşofmanı, panço, şal, atkı, eldiven ve artan kumaşlar değerlendirilerek minder üretimi yapılmıştır. Üretimi yapılan bu ürünler afet bölgesine en yakın zamanda ulaştırılacaktır.
Emeği geçen hocalarımıza  öğrencilerimize ve desteklerini esirgemeye üniversitemize teşekkür ederiz.