Moda Tasarımı

Hazır Giyim Sektörü 2023 Ocak Ayı İhracat Rakamları

Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektörü rekor ihracat rakamları ile 2022 yılını kapatmıştı. Rekor ihracat yılının ardından 2023 yılının ilk ayında hazır giyim ve konfeksiyon sektörü yine yüksek ihracat rakamları ile en çok ihracat yapılan sektörler içerisinde yine ilk üçte yerini aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe; Avrupa ve ABD ekonomilerindeki daralmaya rağmen Cumhuriyetin 100'üncü yılına yüksek ihracat rakamları ile başlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.  Sayın Gültepe İhracat rakamlarını artırmak adına mevcut pazarlardaki payı artırmaya çalışırken, diğer taraftan da yeni pazarlar bulmak için şubat ve mart ayında 17 ülkeye ticaret heyetinin düzenleneceğini ekledi. Sektörel bazda bakıldığında 2023 ocak ayında Tekstil ve Hammaddelerinin genel pazar payı %4,82 iken, Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektörünün %9,62 olduğu verilere bakıldığında görülmektedir. Hazır Giyim ve Konfeksiyon 2023 ocak ayında yapılan ihracatın alt mal gruplarına bakıldığında konfeksiyon dış giyim, konfeksiyon diğer hazır eşya (çadır çuval vb.), konfeksiyon ev tekstili (yatak çarşafı battaniye vb.), konfeksiyon giyim aksesuarları (kravat şal mendil çorap vb.), konfeksiyon iç giyim, konfeksiyon spor ve yüzme kıyafetleri, konfeksiyon yatak kıyafetleri (gecelik pijama vb.) bornoz olduğu görülmektedir. Tekstil ve hammaddeleri, iplikler diğer iplikler, tekstil elyaf, tekstil iplikler, tekstil kumaşlarda ihracatı yapılan diğer alt gruplardandır.

Kaynak: https://tim.org.tr/tr/haberler-ihracatta-2022nin-ardindan-2023-de-rekorla-basladi