Moda Tasarımı

Down Sendromlu Çocukların Giysilerden Kaynaklanan Giyim Problemlerinin Tespiti ve Çocuklara Fonksiyonel Tasarım Giysiler Üretilmesi Projesi Sergisi

Üniversitemiz BAP-K'nın destekleriyle gerçekleşen "Down Sendromlu Çocukların Giysilerden Kaynaklanan Giyim Problemlerinin ve Giysi Tercihlerinin Tespiti ve Down Sendromlu Çocuklara Fonksiyonel Tasarım Giysiler Üretilmesi" başlıklı Bilimsel Araştırma Projesi tamamlanmıştır.

Projede fikir sahibi ve araştırmacı Ögr. Gör. Sultan ÇETİNKAYA hocamızı ve yine Projede araştırmacı olan Moda Tasarımı Programı öğrencilerimizi tebrik ederiz. Proje çıktıları olan giysilerin tasarımları DS'lu çocuklarımızın renk ve giysi türü tercihleri doğrultusunda Moda Tasarımı Programı öğrencilerimiz tarafından, üretimleri ise Öğr. Gör. Sultan ÇETİNKAYA hocamız tarafından gerçekleştirilmiştir.
İGÜ Engelli Danışma ve Koordinasyon Birimi ve İGÜMYO Moda Tasarımı Program Başkanlığınca 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında müzik dinletisi, drama, " Be Your Own Kind of Beautiful" başlıklı proje ürünleri sergi açılışı ve Down Sendromlu çocuklarımızla  tişört ve sapka baskısı workshopu gerçekleştirilmiştir.
Projede örneklem grubunun olduğu İstanbul  Gülseren Özdemir Özel Eğitim Okulu kıymetli yönetimine ve birbirinden özverili kıymetli öğretmenlerine Projedeki destekleri ve etkinlikte yaptıkları en sahipliğinden dolayı tesekkurlerimizi sunarız. 💐✨✨