Moda Tasarımı

2024 İlkbahar – Yaz Trendleri: "Ultra Yüksek Temeller" ve "İnovasyon arayışı"

2024 İlkbahar – Yaz sezonuna iki büyük trend hakim olacak. Kaliteli malzeme ve uzun ömürlü moda arzusundan kaynaklanan "Ultra Yüksek Temeller"; yapay zeka ve dijital malzemelerin yükselişiyle ilgili olan "Yenilik arayışı"…

Trend tahmin şirketlerine göre bilgisayar destekli kreasyonlar ve dijital tekstil tasarımı daha sürdürülebilir ürünlerin oluşturulmasını sağlıyor. Bu nedenle yapay zeka ve kaliteli malzeme ile üretilen ürünler 2024 İlkbahar – Yaz sezonunun ana konuları başında geliyor. Bu trendler kapsamında teknik sanat, romantik gezgin, rahatlatıcı lüks, aykırılar ve çalışkanlar olmak üzere 4 temel trend öngörüsünden bahsedilebilir.

Teknik Sanat teması doğal dünyadan, doğadaki dokulardan ilham alır ve bu tema 3D teknolojisi ile yenilikçi kumaşların üretimini kapsıyor. Sarı ve pembenin neon tonlarını, altın ve leylaktaki canlı metaliklerle ve kökleri doğadan gelen yeşil tonlarla birleştiriyor. Romantik gezgin temasında kaşmirler, işlemeler, fırfırlar, tüyler, yumuşak çiçekler ve hafif kumaşlar kullanılır. Parlak mercan, yosun yeşili, zengin bordo, tonlu griler ve mavi tonları bu temanın renklerindendir. Rahatlatıcı Lüks teması lükse genç ve taze bir yaklaşım sunuyor ve mimariden ilham alıyor. Bu temada minimalist  ve geometrik çizgiler taş grisi, yeşil ve kahverenginin temel tonlarıyla oluşturuluyor. Aykırılar ve çalışkanlar teması kapsamında kişisel ve sosyal kimliğin yanı sıra kültürel çizgiler de vardır. Bu temanın en çok öne çıkan özelliği ise birbiri ile tezat kavramların bir arada kullanılması ve tasarımlarda baskın renklerin kontrastları ile kullanılmasıdır.