Moda Tasarımı

2022-23 Sonbahar/Kış Trend Raporu

Yeni sezon moda trendlerinde adeta 80’lere dönüş yaşanıyor. Parlak dokulu kumaşlar ile tasarlanmış oversize ceketler, kalem etek ve kalın kemerler ile 80’li yıllara ait anahtar stiller yeni sezonda da görülüyor.

Deri kumaşlarla oluşturulmuş etek, elbise ve ceketler Alexander McQueen, Alaia Hermes, Zira Loewe gibi modaevlerinin esas parçalarından… Renk paletinden sarı ve yeşil tonları bu kış sezonunun canlı trend renklerinden. Her sezon karşımıza çıkan transparan detaylar bu sezon Miu Miu’nun koleksiyonunda cesur seçimler yapmak isteyenler için yeniden sahnede yer alıyor. Pandemi ile birlikte artık moda dünyasında daha fazla gördüğümüz rahat şık ve sportif parçalar bu sezonunda ana giysi parçalarından… Prada defilesinde karşımıza çıkan beyaz renk kolsuz bodyler yazdan kışa geçişte transfer parça olarak yine bu sezon kullanılıyor.

Tenis, golf gibi sporlar moda sektöründe zaman zaman ilham kaynağı olabiliyor. Off-white markasının binicilik temalı giysileri günlük stile uyarladığı giysi koleksiyonu bu sezonun gözde koleksiyonlarından. Dar pantolonlar, diz boyu çizmeler, büyük şapkalar ve ceketler bu sezon Off-white markasında öne çıkıyor. Nostaljik örgü parçalar sonbahar ve kış sezonunda Louis Vuıtton ve Molly Goddard gibi farklı markaların koleksiyonlarında yer alıyor. Yüzyıllar boyunca kadın vücudunu şekillendiren korseler bu sezon Versace’nin koleksiyonunda bulunuyor. Gömlekler ve elbiseler ile kombinlenen korse için 2022-23 Sonbahar ve kış sezonun en popüler parçası diyebiliriz.