Mekatronik

Yüz yüze eğitime dönüş yapılıyor

2022-2023 eğitim-öğretim yılında dersler ve sınavlar yüz yüze yapılacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı açıklamada 2022-2023 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime geçileceğini belirtti. Öğrenciler hem dersler hem de sınavlar için okullarına gidecekler. Pandemi sebebiyle önce tamamen uzaktan yapılan eğitim daha sonra hibrit şekilde devam etmişti. Önümüzdeki dönem itibariyle tamamen yüz yüze olacak sistemde yine uzaktan eğitim materyalleri de kullanabilecek. Özvar konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "YÖK olarak değerli rektörlerimizle yeni akademik yılda artık yüz yüze eğitime geçmenin vaktinin geldiğini ifade etmek, burada sizler vesilesiyle kamuoyuna duyurmak isterim. Önümüzdeki dönemden itibaren inşallah yüz yüze eğitim öğretime başlayacağız. Hiç şüphe yok ki online veya dijital eğitim, öğretim imkanlarından da istifade etmeye devam edeceğiz. Fakat uzun bir aradan sonra artık yükseköğretim kurumlarımızda üniversitelerimizde, kampüslerimizde, öğretim elemanlarımızla, hocalarımızla, öğrencilerin dershanede, derslikte bir araya gelmelerini, buluşmalarını önemsiyoruz.”

Kaynak: https://www.haberturk.com/2022-2023-egitim-ogretim-yili-takvimi-belli-oldu-2022-2023-meb-ile-egitim-ogretim-yili-ne-zaman-baslayacak-okullar-ne-zaman-kapanacak-meb-bakani-ozer-acikladi-3463688