Makine

Teknik Gezi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Makine Programı Öğr. Gör. Hasan İlker Çeliker tarafından koordine edilen ve Program Başkanı Öğr. Gör. Yasemen Karaman’ın destekleri ile ‘’Yenilenebilir ve Alternatif Enerji Sistemleri’’ dersi kapsamında İstanbul Enerji AŞ’ye teknik gezi düzenlendi.

Yenilebilir ve alternatif enerji kaynakları özellikle enerji güvenliği açısından iklim değişikliğini hafifletmek için oldukça önemlidir ve ekonomik fayda sağlamaktadır.

Yenilenebilir Enerji Yönetimi

Yenilebilir enerji kaynakları güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, dalga enerjisi, jeotermal enerji, hidrolik enerji, biyokütle enerjisi olarak düşünülebilir. Bu yenilenebilir enerji kaynakları insanların küresel enerji tüketimine ciddi oranda katkı sağlamaktadır. Yenilenebilir enerji sistemleri hızla daha verimli ve ucuz hale gelmekte ve toplam enerji tüketimindeki payları artmaktadır. Öğrenciler, yenilenebilir ve alternatif enerji kaynakları kapsamında enerji potansiyelinin belirlenerek bu potansiyelin doğru değerlendirmesi ile enerji yönetimine dair kazanımı uygulamalı olarak yerinde görme fırsatı bulmuştur.

Firmada gerçekleştirilen teknik gezisi esnasında öğrencilerin soruları firma çalışanları tarafından titizlikle cevaplanmıştır. Firma çalışanları  çalışma alanı olarak  ‘’Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elektrik Üretimini Kapsama’’ alanında günümüzde enerji yönetimi, yakıt yönetimi, aydınlatma, atık yağ geri kazanımı faaliyetleri kapsamında enerji ile ilgili kararların oluşturulması ve uygulamasında aktif rol aldıklarını, ‘Enerji Yönetimi’nin sürdürülebilirliğini sağlamak adına yenilenebilir enerji kaynaklarının potansiyellerini belirlediklerini ve bu potansiyelin doğru değerlendirilebilmek adına  İBB ve İBB’ye bağlı kuruluşlar ile iş birliği halinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtmiştir.