Makine

Bayraktar TB3 Seri Üretime Başlıyor

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk BAYRAKTAR, katıldığı bir televizyon programında Dünyanın gözünü diktiği Bayraktar TB2 modelinin yeni versiyonu olan pek çok geliştirme iyileştirme ve yenilikler barındıran Bayraktar TB3 modeli hakkında oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Genel Müdür Haluk BAYRAKTAR ayrıca Bayraktar TB3’ün seri üretimi için net bir tarih verdi. BAYRAKTAR TB3’ün 2023 sene sonu itibariyle seri üretim hattına gireceğini söyleyen Bayraktar, “Bayraktar TB3, 2023’te ilk uçuşunu yapacak. Bu yılın sonunda seri üretim hattına girecek. Biz Türkiye olarak kendi silahlı insansız hava aracını, kendi insansız savaş uçağını geliştirip üreten ve bunu kendi gemisine iniş kalkış yaptıran bir güç haline geleceğiz.” dedi.

Yeni geliştirilen ve çok önemli özellikler barındıran Bayraktar TB3 modeli, yerli üretim TCG Anadolu gemisine iniş ve kalkış yapabilecek yeteneklere sahip olacaktır. En önemli özelliklerinden birisi katlanabilir kanat yapısına sahip olması olan model bu sayede gemide oldukça az yer kaplayacaktır.

Bayraktar TB3’te kullanılacak motor sistemi de belli. Ülkemizin gurularından olan TEI tarafından üretilen PD170 turbodizel motor TB3 modeline itiş gücünü verecektir. Model 1450 kg kalkış ağırlığına sahip olacaktır. 280 kg faydalı yük taşıma kapasitesi ile 24 saat kesintisiz uçuş yapabilecek olan model büyük bir başarı elde etmektedir.

Yapısal olan TB3 modeli TB2 ye göre ciddi farklar gösterecektir. Örnek olarak ANKA modelinde olduğu gibi şişkin bir burun yapısı TB3 modelinde beklentiler arasında. Bunun en büyük sebebi ise SATCOM eklenmiş bir versiyonunun TB3 ile sunulacak olması. TB3 SATCOM ile birlikte doğrudan uydu üzerinden haberleşme sağlayacak ve uydunun olduğu çekim bölgelerinde TB3 uçuş imkânı sağlayacaktır.

Haber detayı ve linki:https://yerlisilahsanayii.com/bayraktar-tb-3-seri-uretim-tarihi-2023-sonunda/