İş Sağlığı ve Güvenliği

Yangın Eğitimi ve Tatbikatının Önemi

Doğal afetler arasında yer alan yangınlar sebebiyle gerçekleşen can ve mal kayıpları yangın olaylarını en tehlikeli doğal afetlerden biri haline getirmektedir. Özellikle yangın sırasında insanların kapalı alanlarda kalmaları ve yangın dumanından etkilenmeleri yangın kaynaklı hasarların daha büyük boyutlarda olmasını sağlamaktadır.

Yangın Eğitimi ve Tatbikatı

Yangın olayları sırasında kişilerin emniyetlerini sağlamaları açısından daha fazla bilgiye sahip olmaları ve tecrübe kazanmaları verilecek yangın eğitimleri ve tatbikatlarla mümkün olmaktadır. Yangın tatbikatları ve eğitimleri ile kişilere yangın anında doğru davranış şekillerinin anlatılması ve tatbikatlarla uygulamalı olarak desteklenen eğitimler sayesinde yaşanacak yangın felaketlerinin daha az zararla atlatılması sağlanacaktır.

İlgili devlet kuruluşları, yetkili eğitim kurumları, üniversiteler gibi bu alanda eğitimler düzenleyen çeşitli kuruluşlar tarafından yangın eğitimleri verilerek yangın tatbikatları gerçekleştirilmektedir.

Yangın Eğitimleri Nasıl Yapılır?

Yangın ile alakalı bilgilerin edinildiği kısım yangın eğitimidir. Yangın söndürücülerinden yangına müdahale yöntemlerine, yangın çıkmasına sebep olan faktörlerden otomatik yangın izleme ve söndürme sistemlerine kadar pek çok bilgi yangın eğitimleri esnasında temel ve teknik düzeyde anlatılmaktadır. Yangına müdahalede sıklıkla yapılan hatalar, yangınla ilgili bilinen yanlışlar, yangının büyümesine yol açan davranışlar gibi bilgiler sayesinde yangınlarda yaşanacak can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi mümkün olacaktır.

Yangın Tatbikatı ve Eğitimi

Yangın tatbikatı ve eğitiminde yangın anında doğru davranış şekilleri pratik bilgiler halinde anlatılarak ardından yapılacak tatbikat ile uygun olan davranış şekilleri uygulamalı olarak kişilerin birebir katılımıyla öğretilmektedir.